lördag 11 augusti 2018

Affiliate Marknadsföring

Vad är Affiliate Marknadsföring

Välj ert favoritämne och skriv om det. Oavsett om det är kläder, skor, aktier, eko-mat eller inredning. Det finns i princip alltid en möjlighet att tjäna pengar på affiliate marknadsföring när ni har ett brinnande intresse för något. Det ni behöver är trafik. Och för att få trafik så krävs bra innehåll. För att skapa bra innehåll så krävs i grunden två saker: Passion och Skrivkunskap

Passion
Skriv om det som ni älskar. Är ni mamma, skriv om utmaningar i rollen som mamma. Är ni pappa? Skriv om det. Har ni en spännande hobby? Gillar ni att snickra, tillverka möbler, baka eller laga mat? Allt går att skriva om och det finns alltid ett intresse för dessa typer av hobbies. Människor vill lära sig och när ni skriver om er passion så har innehållet kapacitet att bli både underhållande och lärorikt.

Skrivkunskap
Det finns formella regler som ni bör följa. För mycket talspråk och smileys osv gör att större delen av er potentiella läsarkrets tappar intresset redan efter att ha läst några rader. Lär er att skriva på ett sätt så att era läsare förstår vad ni menar. Var noggranna och pedagogiska när ni beskriver hur något fungerar. Tänk efter och förstå vilken kunskapsnivå som era läsare har. Ofta riktar ni er till nybörjare. Det är då viktigt att vara tydlig och att undvika för mycket facktermer som kan vara svåra att förstå för någon som är ny och nyfiken på ämnet ni skriver om

Affiliate Program


Affiliate program är företag som förenklar mötet mellan er som guide och de företag som vill marknadsföra sig på er guide. Ni slipper på detta sättet att höra av er till olika företag som ni tror kan vara intresserade av att marknadsföra sig på er sajt. Istället så kan ni registrera er hos ett affiliate program. Ni får då tillgång till en stor mängd olika företag som är intresserade av annonsering.

Googles annonsprogram Adsense är ett alternativ. Här krävs det dock att ni har stora mängder trafik för att ni ska kunna tjäna pengar. Oftast är affiliate marknadsföring faktiskt ett bättre alternativ.

Hur får man betalt som Affiliate


Ni skickar trafik (dvs besökare) från er hemsida till det företaget som ni marknadsför. Ni får sedan en del av den summa som företaget tjänar på den trafiken ni skickar. Det kan exempelvis vara så att dessa besökare utför ett köp hos företaget och ni får då en viss procent av köpesumman.

 

Hur fungerar Affiliate marknadsföring


När ni registrerat er hos ett affiliate program så får ni tillgång till en så kallad ”tracking länk”. En tracking länk är en länk som leder en besökare från er hemsida till det företag som ni marknadsför. I den här länken så finns det en kod som gör att besökaren kan spåras, alltså ”trackas”, tillbaka till er. Om denna besökare sedan skapar ett konto hos företaget ni marknadsför eller utför ett köp så får ni betalt.

Ni får betalt av affiliate programmet och inte direkt av företaget. Affiliate programmet sköter all kontakt mellan er och företagen som ni marknadsför. För detta så tar affiliate programmen ut en mindre del av era intäkter. Det kostar alltså ingenting att registrera sig hos ett affiliate program. Ni betalar istället en mindre procent av de pengar som ni tjänar. Tjänar ni ingenting så kostar det ingenting.

Bästa Affiliate Program


Affiliate programmen nedan är välfungerande och har ett bra utbud av olika företag. Att skapa ett konto är kostnadsfritt.

Tradedoubler
Ad Record
Webgains

Bästa Webhotell


För att ha en hemsida så behöver ni ett webhotell. Vi rekommenderar Loopia. Loopia har en riktigt bra kundtjänst och dom erbjuder dessutom ett riktgt bra pris. Ni kan besöka Loopia här.

Bloggar


Det finns viss potential i att skriva en blogg om sitt dagliga liv. Då kan ni ta ut svängarna lite vad gäller regler för skrivande. Här gäller det att skapa personliga relationer med era läsare. Lyckas ni med detta så kan ni tjäna pengar på er blogg. Det krävs dock en stor mängd läsare och en blogg är endast aktuell så länge ni skriver. Det kräver många inlägg och det är inte så lätt som man kan tänkas tro.

När ni väl gjort grundarbetet på en guide till något så räcker det med uppdateringar då och då. Information blir inte inaktuell alls lika snabbt som en blogg om någons dagliga liv.

Ni kan antingen köpa en hemsida från ett webhotell eller så kan ni starta en gratis blogg på sajter som Nouw, Bloggplatsen eller Blogger.com.

Inga kommentarer:

Tjäna Pengar På Att Blogga

Hur Tjänar Man Pengar På Att Blogga När ni börjar skriva er blogg så bör ni fokusera på att skriva snarare än att tjäna pengar. Det för...