fredag 24 augusti 2018

Tjäna Pengar På Att Blogga

Hur Tjänar Man Pengar På Att Blogga


När ni börjar skriva er blogg så bör ni fokusera på att skriva snarare än att tjäna pengar. Det första ni behöver är trafik, alltså besökare, till er blogg. Följare, dvs de som följer/prenumererar på er blogg är också väldigt viktigt. Ni kommer antingen få betalt baserat på antal följare och/eller antal besökare. Så ni behöver skapa en intressant blogg. Detta bör vara er prioritet och här krävs det lite tålamod under tiden som ni bygger upp er blogg.

Hur skapar ni då en intressant blogg? Ja, det är den stora frågan. Jag tycker att ni ska prova er fram. Räkna inte med att ni ska lyckas på första försöket. Och, detta är viktigt, låt er inte nedslås om ni inte får till det på första eller andra eller till och med tredje försöket. Ni måste ha tålamod här. Börja med att skriva om det ni tycker är intressant, spännande och kul. Om ni tycker det är kul att skriva om ett visst ämne så är chansen större att andra kommer att tycka det är kul att läsa det ni skriver.

Vad Krävs För Att Tjäna Pengar På Sin Blogg


Trafik och följare, detta är steg ett. Att få upp antalet följare och locka till sig besökare till er blogg är avgörande för att ni ska kunna tjäna pengar på att blogga. När ni väl har nått detta mål så finns det ett antal olika sätt att tjäna pengar på er blogg. Jag listar här vad jag anser vara de tre bästa sätten att tjäna pengar på att blogga.

3 Bästa Sätten Att Tjäna Pengar På Att Blogga


1. Affiliate Marknadsföring

Affiliate marknadsföring innebär att ni marknadsför produkter eller tjänster från ett företag på er blogg. Här bör ni välja produkter och tjänster som passar med innehållet på er blogg. När era besökare handlar av företagen ni marknadsför eller använder deras tjänster så får ni betalt. Storleken på er betalning beror på hur många kunder ni generar åt företagen och rent krasst på hur mycket pengar dessa företag tjänar på era besökare. Läs mer om affiliate marknadsföring här.

2. Google Adsense

Om ni har en generisk blogg som inte handlar om något specifikt ämne eller en blogg som handlar om allt möjligt. Då kan Google Adsense vara ett alternativ. Via Google Adsense visas annonser på er blogg. När annonser visas och när era besökare klickar på dessa så får ni betalt per klick och per visning. Google Adsense ska alltså inte förväxlas med Affiliate Marknadsföring där ni får betalt beroende på vad företagen ni marknadsför tjänar. För att tjäna pengar på Google Adsense så krävs det att ni har mycket trafik eftersom ersättningen per visning och per klick inte är särskilt hög.

3. Sponsoravtal

Har ni en framgångsrik blogg så kommer ni att bli kontaktade av företag som vill synas på er blogg och är villiga att betala för det. Det kan handla om recensioner av deras produkter eller att ni helt enkelt bara lägger upp bilder på sociala medier eller skriver blogginlägg där deras produkter syns och omnämns. Det är väldigt viktigt här att ni inte tappar er trovärdighet gentemot era besökare. Ni vill inte marknadsföra produkter som ni själva inte tycker är bra. Ni kan också själva kontakta företag med produkter ni gillar och fråga dom om dom är intresserade av ett sponsringsavtal.

Google Adsense vs Affiliate Marknadsföring - Vilket är bäst?


Vad är det bästa alternativet då, Google Adsense eller Affiliate Marknadsföring. Vilket som är bäst beror helt och hållet på er blogg och hur ni själva vill göra. Är ni ute efter enkelhet så är Google Adsense både enkelt och bra. Ni får betalt direkt när besökare klickar sig vidare via annonserna och era utbetalningar kommer varje månad. Ni behöver inte bry er om vilka företag som passar på er blogg. Adsense sköter allt detta åt er.

Samtidigt så kan ni gå miste om stora summor pengar om era besökare genererar mycket pengar till de företag som ni marknadsför. Det är absolut värt jobbet att undersöka hur mycket pengar företag potentiellt kan tjäna genom att synas på er blogg. Rör det sig om större summor så är oftast Affiliate Marknadsföring det bättre alternativet.

Summering


Om vi ska förenkla det så mycket som det går så kan man säga att om ni har väldigt mycket trafik, gärna generisk, då är Google Adsense ett bra alternativ. Har ni mindre trafik men på ett område där man kan tjäna stora pengar då är Affiliate Marknadsföring att föredra.

Vad gäller sponsoravtal så är det viktigt att de företag som betalar för att synas på er blogg får ut det dom är ute efter. Om ett företag väljer att annonsera på er blogg och inte tjänar tillräckligt mycket pengar på det så kommer dom helt enkelt inte att vilja annonsera igen. Ni bör därför välja era företagspartners med omsorg. Era partners branscher ska vara i linje med det som ni själva skriver om.

Lycka Till och kontakta mig gärna om ni har några frågor.

3 kommentarer:

Elin sa...

Sjukt bra inlägg!! Kul med tips! Kram

Alicia sa...

Tack Elin!! Så kul att du gillade det! <3

Elin sa...

Hoppas du får en toppenfin helg!! Kram

Tjäna Pengar På Att Blogga

Hur Tjänar Man Pengar På Att Blogga När ni börjar skriva er blogg så bör ni fokusera på att skriva snarare än att tjäna pengar. Det för...