måndag 20 augusti 2018

Starta En Webshop

Starta Webshop - Sälja Produkter Online

Att starta en webshop och sälja produkter är inte så komplicerat som man kan tro. Det erbjuds en del färdiga lösningar som fungerar bra för mindre verksamheter. Loopia, ett av de bästa webbhotellen online, erbjuder en färdig lösning som ingår i alla deras webbhotellspaket. Denna kallas ”OpenCart” och ni kan läsa mer om OpenCart här.

Vilka Produkter Säljer


Detta är ingen enkel fråga. Om den produkten ni vill sälja har ett lågt inköpsvärde så kan ni helt enkelt prova i liten skala. Men jag rekommenderar starkt att ni gör er läxa och undersöker intresset noggrant innan ni ger er in branschen och börjar sälja en viss produkt.

Det är en bra idé att fundera igenom om ni har några kontakter i er vänskapskrets som är duktiga på e-handel och/eller handel överlag. Då kan ni bolla era ideér med en (eller flera) personer som ni har förtroende för.

Har ni ingen bra kontakt så prova olika forum på nätet. Här kommer ni att hitta en stor mängd information. Utmaningen här är att gallra mellan alla olika åsikter som oftast villigt ges kring alla möjliga diskussionsämnen på nätet. Men hittar ni rätt forum för er produkt så är detta ett bra sätt att ta reda på fakta. Ni kommer att märka att det finns många kunniga människor som är villiga att dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter.

Lagerhållning


Att köpa in varor och produkter för att lagerhålla dom tills försäljning sker kräver både utrymme och bra planering. Ni vill inte sitta på ett stort lager med osålda varor. Ett bättre alternativ, iallafall till en början, är att ni utför försäljningen och att produkten skickas direkt från en grossist. Detta kallas för drop shipping och är ett bra alternativ när ni drar igång er webbshop.

Med drop shipping så behöver ni exempelvis inte ha samtliga storlekar i lager om ni säljer kläder eller skor på nätet. Ni kan då erbjuda produkten och all information om den. Vill er kund handla via er så utför dom köpet på er hemsida sen skickas produkten från grossisten direkt till kunden.

Marknadsföring


Att marknadsföra er webbshop kommer att vara avgörande för er framgång. Här finns inga regler, det handlar om att synas och skapa intresse. Ett sätt är social media. Ni bör skapa ett instagram och facebook konto för er webbshop där era följare exempelvis kan ta del av unika erbjudande och rabatter samt uppdateringar om er verksamhet. Lyckas ni skapa ett bra varumärke så kommer era kunder att vilja följa er. Lyckas ni med detta så har ni mycket vunnit.

Ni kan också samarbeta med människor som redan har en stor mängd följare på sina social media konton. Här bör ni dock välja klokt. Det finns många pajasar i bloggvärlden. Ni måste fråga er själva hur ni vill att er produkt ska marknadsföras. Ni vill inte associeras med något eller någon som kan svärta ner ert varumärke. Men i vissa fall så har detta mindre betydelse och ni kan anlita vem ni vill så länge ni får uppmärksamhet riktad mot er produkt. Allt beror på vilken produkt ni vill sälja och hur ni vill att era potentiella kunder ska se på ert varumärke.

Inga kommentarer:

Tjäna Pengar På Att Blogga

Hur Tjänar Man Pengar På Att Blogga När ni börjar skriva er blogg så bör ni fokusera på att skriva snarare än att tjäna pengar. Det för...