tisdag 21 augusti 2018

Google Adsense


Hur Fungerar Google Adsense
Här kommer jag att gå igenom hur ni skapar och använder er av Google Adsense för att tjäna pengar på er blogg eller hemsida.

Vad är Google Adsense


Google Adsense är Googles annonsprogram för hemsidor och bloggar. Genom Adsense så kan ni som driver en hemsida eller en blogg tjäna pengar på det ni skriver om.

Hur Fungerar Google Adsense


Google Adsense hjälper er att skapa text annonser och banners för reklam som ni visar på er hemsida eller blogg. När annonser visas för era besökare och när era besökare klickar på de annonser som ni visar så för ni betalt av Adsense. Google Adsense betalar per visning och per klick, alltså när en besökare klickar på en annons. Värdet per visning och per klick bestäms av intresset från annonsörerna att synas på er webbplats (alltså er hemsida eller blogg). Värdet av ett klick är generellt högre än värdet för en visning.

Ni bestämmer själv var annonser ska visas på er webbplats och även hur dessa ska utformas. Detta gör ni via ert Google Adsense konto. Adsense granskar innehållet på er webbplats och visar automatiskt annonser som passar innehållet. Ni kan dock bestämma själva vilken typ av annonser som ska visas och kan blockera annonser som ni anser inte passar er webbplats.

Adsense sköter all kontakt med annonsörerna och ni får betalt direkt till ert bank konto varje månad. För att utbetalning ska ske så krävs att ni har nått ett visst minimibelopp. Minimibeloppet för utbetalning är för närvarande 700 kronor.

Kom Igång Med Google Adsense


För att börja med Google Adsense så behöver ni först skapa ett Adsense konto. När ni skapar ert konto så krävs att ni anger en url för er webbplats samt era kontakt uppgifter inklusive er email adress. När ni har skapat ett konto och blivit godkända så kan ni titta igenom Adsense utbud av olika annonsörer och annonser.

Därefter så skapar ni de annonser som ska visas. Ni väljer då storlek och till viss del också utseende samt om ni vill visa text annonser eller bild. Om ni inte vill välja så kan ni låta Adsense välja åt er.

När ni skapat annonser så får ni en kod. Ni får en kod för varje annons som ni har skapat. Koden för er annons är det som ni använder för att välja var på er webbplats som ni vill att annonsen ska visas.

När ni lagt in koden på er webbplats så börjar annonserna visas. Ni kan kolla er statistik över både visningar och klick inne på ert Adsense konto. Här ser ni också hur mycket pengar som ni har tjänat.

När det är dags för utbetalning så sköter Adsense detta åt er. Ni får som sagt utbetalningarna en gång per månad så länge som ni har nått upp till minimigränsen för utbetalning.

Svårigheter med Adsense


Adsense är väldigt enkelt, det går snabbt att komma igång och tillsammans med bredden vad gäller innehåll är det som är Adsenses stora styrka. Affiliate marknadsföring kan antagligen ge er större inkomster men Adsense leverar enkelhet vilket innebär att ni kan fokusera på det ni är bra på, att leverera riktigt bra innehåll.

Det krävs att ni kan lite om kodning av hemsidor för att kunna lägga in annonskoderna på ett korrekt sätt. Men många bloggportaler, exempelvis Blogger, hjälper er med detta moment. Här räcker det med att ni knappar in er Adsense kod. Och om ni läser igenom FAQ hos den tjänst som ni använder för er webbplats så hittar ni oftast riktigt bra guider till hur detta går till.

Kodning av hemsidor är detsamma oavsett vilken tjänst ni använder. Men om ni inte kan kodning så finns det hjälpmedel och dessa hjälpmedlen skiljer sig beroende på vilken webbplats tjänst ni använder. Så, kolla igenom deras FAQ för Adsense och hittar ni inte det där eller tycker att det fortfarande är svårt så kontakta dom för mer hjälp. En bra webbplats tjänst ska kunna hjälpa er att komma igång med Adsense.

Summering


Adsense är lätt att komma igång med och det kräver väldigt lite av er. Vilket innebär att ni kan fokusera på det ni är bäst på, nämligen att skapa intressant och lockande innehåll. Nackdelen är att det krävs mycket trafik till er webbplats för att ni ska kunna tjäna pengar på nätet.

Inga kommentarer:

Tjäna Pengar På Att Blogga

Hur Tjänar Man Pengar På Att Blogga När ni börjar skriva er blogg så bör ni fokusera på att skriva snarare än att tjäna pengar. Det för...